Hele Danmarks Rugbrødsmotor

Produkt: Logo
Kunde: Steeman Kommunikation
Slutkunde: Schulstad A/S
Formål: Internt motivationsprogram til at dyrke motion
Målgruppe: Ansatte i Schulstad

Efter at have vejet og overvejet ca. 30 illustratorer, valgte jeg Thomas Iburg til at lave et illustreret ikon til et internt motivationsprogram for Schulstad. Fordi jeg kunne lide hans streg, og fordi jeg kunne se, at han spændte over forskellige stilarter. Jeg havde ikke en konkret idé til selve illustrationen, men jeg havde et navn og en idé om, hvilken tonalitet, jeg gerne ville opnå. Thomas gik til opgaven med godt humør, og i processen viste han den professionalisme, at han skitsede en del idéer – i en så god kvalitet, så jeg kunne forstå forslagene, men ikke så færdige, at de var for bindende. Derudover angav han referencer til stilarter og epoker – så jeg følte, at vi kunne gå i forskellige retninger. Alt i alt kom vi i mål efter 2-3 iterationer, og min kunde var glad og godkendte i første forsøg”.


Bjarke Stemann, Stemann Communication

Jeg modtager en skriftlig briefing fra kunden, som uddyber den over telefonen. Herudfra brainstormer jeg på idéer, som jeg afgrænser til de 6 skitser ovenfor.
Kunden og jeg diskuterer skitserne og vurderer dem i forhold til målgruppen og formålet. Vi udvælger superhelten og rugbrødskarakteren, som de mest brugbare. Jeg arbejder videre med begge, men allerede her vælger vi at have et særligt fokus på rugbrødskarakteren.

Jeg leverer to nye bud på logoet. De er nu klar til rentegning og farvelægning. Kunden vælger rugbrødskarakteren.

Jeg rentegner rugbrødskarakteren. Det er først i denne fase, vi tager de endelige beslutninger omkring farver, typografi og nogle sidste grafiske detaljer. Vi vælger her ud fra Schulstads øvrige designguide, så vi fastholder en klar brand identitet.